به گزارش مبشرین، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، امام جمعه موقت تهران در نشست تخصصی محله مردمسالار اسلامی که امروز دوشنبه ۲۶ تیرماه در مجتمع ۵ آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، گفت: سپاه پاسداران و بسیج سرافراز ما به یکی از مهمترین امور مربوط به امر سازماندهی کشور بر مدار ارزشها و ارمانهای انقلاب اسلامی همت گماشته تا کار را در سطح محلات با قوت و برنامهریزی مناسب اجرا کند.
وی ادامه داد: این کار مبتنی بر شیوهای است که خداوند متعال میپسندد چرا که سازماندهی امت بر مدار یاد خدا و محور خانههای خدا صورت میگیرد. نقطه حساس و قلب این حرکت، این است که مبتنی بر نقشه الهی است. خیلی وقتها ما مبتنی بر تجربه بشری راهی را انتخاب میکنیم که به نتیجه میرسد یا نمیرسد، اما کار شما مبتنی بر نقشه الهی است. حسن این کار این است که نقطه کانونی خود را مسجد قرار داده است. مسجد نهاد ساختهشده بر اساس فکر بشری و مردمنهاد نیست بلکه یک حقیقت خداوندنهاد است و خداوند مسجد را پیشنهاد کرده است.
حجتالاسلام حاج علی اکبری افزود: پیامبر اعظم(ص) همه آرزوهای امت را بر مدار مسجد سازماندهی میکند. این نگاه به مسجد خیلی متفاوت است تا نگاه به مسجد به عنوان یک معبد یا کلیسا که برای عبادت است. مسجد یک نهاد امتساز است. اگر مسجد، مسجد باشد دو اتفاق در مسجد میافتد. اول تربیت انسان مؤمن تراز و دوم پردازش و ساخت جامعه تراز. پس اگر بخواهیم امتسازی را دنبال کنیم راهی جز از راه مسجد نداریم. هم در وجه سخت، شهر باید بر محور مسجد ساخته شود و هم علاوه بر اینکه مسجد نماد صورت تمدن اسلامی در ساخت شهرها است، مرکز ساخت محتوای تمدن اسلامی نیز است و مرکز تولید و نشر و استقرار محتوای تمدن اسلامی در زیست اجتماعی مردم باز هم مسجد است.
وی در ادامه گفت: این مسجد مورد قبول اسلام است که مسجد قلب محله و مسجد جامع، قلب شهر است. خصوصیت برجسته کاری که میکنید، امیدبخش و اطمینانبخش است و کار مهمی که رخ میدهد عمران و آبادانی مساجد است که اگر مساجد احیا شود، جامعه احیا میشود.
امام جمعه موقت تهران از تعبیر مسجد تقلیلیافته استفاده کرد و گفت: مسجد تقلیلیافته که کارکردهای آن تقلیل پیدا کرده دیگر مسجد نیست و در حد نمازخانه کار خود را انجام میدهد. گاهی هم خیلی مسجد بزرگ است، اما کارکرد ندارد و در منطق قرآن به مسجد خراب تعبیر شده است. مسجدی که کارکرد اجتماعی، معرفتی، سیاسی، فرهنگی و ... ندارد، مسجد آباد نیست. اگر به مسجدی که در اسلام تعریف شده، برگردیم به همه آرزوهایمان میرسیم و کم و کسریها در جامعه به دلیل تقلیل کارکردهای مساجد است. در برخی مساجد به سکولاریسم مبتلا شدهایم که این مساجد نقش حمایتگری، نقش اجتماعکننده مردم، نقش سنگر در برابر دشمن و ... را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: کاری که در سازمان بسیج با همت شروع کردند و با قوت ادامه خواهند داد، کار درجه یکی است. ما در نهاد نماز جمعه و ائمه جمعه و محیطهای پیرامونی کاملاً در خدمت این کار هستیم. تأخیر ما در این زمینه طولانی است و امیدواریم این تأخیر جبران شود. من معتقدم جامعه آینده ما از رهگذر بازگشت به مسجد، جامعه متفاوتی خواهد شد از جهت آنچه خداوند میپسندد.
منبع:
مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
لینک مستقیم :
http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=78417