به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، جمعیت اهتمام به قرآن کریم عمان (الجمعية العُمانية للعناية بالقرآن الكريم) یک نهاد غیرانتفاعی است که در سال ۱۴۳۷ هجری قمری (۲۰۱۶ میلادی) تأسیس شد. این مؤسسه دارای شخصیت حقوقی و مقر آن در مسقط، پایتخت عمان است.
در حال حاضر فهد بن محمد الخلیلی، ریاست هیئت مدیره این موسسه قرآنی را بر عهده دارد.
این مؤسسه با هدف خدمت در جهت آموزش و کمک به حفظ قرآن برای همه اقشار جامعه تاسیس شده و دارای شعبات زیادی در سرتاسر این کشور است.
این فعال قرآنی در مورد برجستهترین فعالیتهای قرآنی اخیر در عمان گفت: انجام برنامههای قرآنی از راه دور با استفاده از ابزارهای ارتباطی و برنامههای الکترونیکی و همچنین از طریق وبسایتها و شبکههای اجتماعی مانند یوتیوب، برگزاری مسابقات قرآنی مجازی، اجرای جلسات و برنامهها در فضای مجازی شامل درسها، سخنرانیها، سمینارها و ...رویکرد جدید عمان در آموزش علوم و معارف قرآنی است.
این پژوهشگر قرآنی ضمن اشاره به استقبال عمانیها از این برنامهها گفت: برجستهترین فعالیتهای قرآنی در عمان عبارتند از: برنامههای انجام شده توسط «جمعیت اهتمام به قرآن کریم» در حوزه آموزش از راه دور و فضای مجازی، برنامه آموزش از راه دور قرآن توسط وزارت اوقاف و امور دینی عمان، وب سایت دانشکده الهیات (علوم شرعیه)، وب سایت عمانی قرآن، قرآن الکترونیکی مسقط و کتابخانه جامع اباضیه.
این فعال قرآنی عمان به برخی از نظرسنجیها و مطالعات انجام شده در زمینه اثربخشی فعالیتهای قرآنی از طریق فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این امر نشان دهنده نقش بسیار مهم این روشها در ارتقاء سطح فعالیتهای قرآنی است.
وی افزود: جمعیت اهتمام به قرآن کریم عمان برنامههای خود را بر اساس ارزشهای مهارت، نوآوری، صداقت، ترویج روحیه برادری و پیشرفت مستمر و شفافیت طراحی کرده است.
البوسعیدی تأکید کرد روش کار این موسسه برای تحقق اهداف خود عبارت است از: گسترش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت قرآن و ضرورت توجه به آن برای همه اقشار جامعه؛ برگزاری دورههای حفظ قرآن کریم و تشویق روحیه رقابت بین علاقمندان به حفظ کتاب الهی؛ آموزش روخوانی و ترتیل قرآن بر اساس قرائات معتبر؛ فراهم کردن دورههای آموزشی قرآن و تدریس علوم قرآنی و تدبر در آن؛ اعطای اجازات قرآنی و نوآوری در روشهای قرائت و حفظ قرآن.
وی ادامه داد: این موسسه دارای ۱۵ شعبه در سرتاسر این کشور است و قصد دارد تعداد دیگری از مراکز خود را در سرتاسر عمان افتتاح کند. این مراکز نقش مهمی در آموزش قرآن و اصلاح اشکالات مردم در روخوانی قرآن و پر کردن اوقات فراغت آنها دارند. تاکنون ۵۷۸۰ قرآنآموز در قالب ۵۳ برنامه آموزشی و تحت نظر ۱۷۶ استاد این موسسه به فراگیری علوم قرآنی پرداختهاند. این موسسه همچنین به تامین هزینههای زندگی خانوادههای نیازمند و بیمه آنها کمک میکند.
وی در مورد مهمترین برنامههای این موسسه گفت: برنامه البذره المبارکه برای آموزش روخوانی به کودکان و اصلاح ضعفهای روخوانی بزرگسالان؛ برنامه حفظ قرآن که دارای سطوح مختلف تا حفظ کامل است؛ برنامه قرائات و اجازات که برای کسب اجازه قرائتهای مختلف برگزار میشود؛ برنامه آماده سازی و آموزش برای پرورش متخصصین در علوم قرآنی از مهمترین برنامههایی بوده که این موسسه تاکنون انجام داده است. این موسسه سعی میکند با سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی ارتباط برقرار و زمینه همکاری دوجانبه را فراهم نماید.
گزارش از محسن حدادی